Guide

Her finder du en lille samling af viden omkring alt inden for vielsesringe og smykker - fra A til Ø.

ABC Guide


 • A
 • B
 • C
 • D
 • F
 • G
 • H
 • I
 • J
 • K
 • L
 • M
 • O
 • P
 • R
 • S
 • T
 • U
 • V
 • Z
 • Æ
 • Ø


Allergi

Nikkelallergi er en meget udbredt allergi. Allergien provokeres når huden udsættes for uædle metaller. Hos Fredberg anvender vi kun nikkel sikre metaller.

Vi anbefaler titanium, platin, palladium og en høj karat guld til personer med slem allergi.

 

 

Allianceringe 

Disse smukke ringe har mange anvendelsesmuligheder. Brug en alliancering som frier-ring eller måske ved siden af din klassiske vielsesring for et smart touch? En alliancering består af en klassisk ring isat en eller flere diamanter på række. Viste du, at du senere kan tilføje flere sten, og på den måde forære din udkårne et evigt symbol på din kærlighed? Kontakt os hvis du ønsker at kende prisen på ekstra sten.

 


Abrikosguld

Mange kender guld, rosaguld og hvidguld. Men kender du til abrikosguld? Abrikosguld er en betegnelse for guldets farve. Farven er en mellem guld og rosaguld og kaldes også mellemguld. Se afsnittet om mellemguld for mere information.
Bredde

En standard vielsesring er som regel mellem 4 og 6 mm. bred. Det er vigtigt at vælge en bredde som klæder din hånd, og som samtidig er behagelig at bære.  Jo bredere en ring er, jo større en størrelse skal man ofte have. I skal også tage hensyn til hvor meget I til dagligt bruger jeres hænder, en meget bred ring kan komme i vejen, hvor en meget tynd kan skades ved hårdt arbejde.

 

Butik

I Danmarks fjerde største by, Aalborg, findes vores unikke butik med vielsesringe. Butikken ligger i den gamle smukke bygning af navnet Jens Bangs Stenhus. I lokalerne, hvor der i 300 år har været apotek, har vi skabt en god atmosfære for salg af vores vielsesringe. I butikken er der en god stemning og tid til jer!


Alle vores vielsesringe er udstillet i butikken, og vi sætter en stor ære i, at gøre jeres besøg til en hyggelig og god oplevelse.


Fra denne adresse drives også www.christina-collect-club.dk, www.christina-london.dk og www.fredberg.dk.

 

Brillant

En brillant er et ord for den facon en diamant har. Når man kalder en diamant for en brillant så henviser man faktisk til den facon diamanten er slebet i. Men for at måtte kalde det en brillant, er der strenge krav til hvordan stenen er slebet - hele 57 facetter slebet til perfektion.

 

Bi-colour

Hvis du ikke kan bestemme dig for hvilken farve du kan lide - hvorfor ikke vælge to? Mange af vielsesringene i vores kollektion er lavet med to farvekombinationer. Farvesamspillet giver et flot twist til et ellers klassisk design.

 

Baguette Cut

Diamanter findes i mange forskellige variationer og faconer. Baguette Cut er en betegnelse for diamantens facon, som i dette tilfælde er en flot rektangulær slibning. Baguette Cut stenene giver et elegant og anderledes udtryk til din vielsesring.


 


Carat

En diamants vægt måles i carat. Jo højere en carat jo større er stenen. Mange af vores vielsesringe har flere forskellige diamantdesigns med forskellige udtryk. I vores klassiske vielsesringe har du mulighed for selv at vælge hvilken størrelse sten og hvor mange du ønsker. Vidste du at verdens største diamant, Cullinan, vejede hele 3106 carat, og var på størrelse med en knyttet hånd?

 

Carbon 

Carbon er et meget holdbart materiale til brug af smykker, grundet dets fantastiske hårhed og styrke. Carbon er et materiale som er råt, men samtidig elegant i en kombination med guld. Carbonet som bruges i vores kollektion af ringe består af et enkelt grundstof- det samme stof som diamanter dannes af! Det rene carbon har en flot stoflignede struktur, da dette materiale laves af tusindvis små tråde der tilsammen har en fantastisk styrke. I vores cabon kollektion, er nogle ringe lavet med carbon lak - En holdbar lak indeholdende sort carbonfiber. Diamant

Intet i verden symboliserer evig kærlighed som en diamant. Denne smukke sten er uforgængelig - ligesom jeres kærlighed.


For allerede 2500 år siden blev de første diamanter udvundet i Indien. Siden da har diamanten været den mest eftertragtede og sjældne ædelsten af alle. Diamanten er verdens hårdeste naturprodukt selvom den kun består af et enkelt grundstof: Kulstof. Under ekstrem varme og ekstreme tryk bliver diamanterne dannet dybt nede i Jordens indre.


En diamants værdi bestemmes af fire faktorer der til sammen kendes som de 4 C’er:


Carat

Stenens vægt måles i carat. Én carat vejer blot 0,20 gram. Målet stammer oprindelig fra kernen i frugten Johannesbrød. I gamle dage anvendtes disse kerner som lodder, når man skulle måle hvor meget en diamant vejer.


Colour

Farven på diamanten spiller en meget stor rolle i forhold til dens værdi. Jo mere hvid og farveløs en sten er, jo mere kostbar er den. Men de mest kostbare af alle diamanter, er de, som fra naturens side er grønne, blå eller endda pink. Hos Fredberg anvender vi oftest diamanter af farvekvaliteten Wesselton eller Top Wesselton.  Vores Solitäre ringe kan også vælges i kvaliteten Top Cape.


Clarity

Diamantens indre og ydre renhed. Når diamanten dannes under de ekstreme forhold, kan der opstå hvad der i diamanten ses som indeslutninger, i form af små partikler eller små revner. Når man bedømmer diamantens klarhed, sker det under lup-forstørrelse på 10 gange. Hos Fredberg anvender vi sten af VS og SI kvalitet. Vores Solitäre ringe kan også vælges i kvaliteten Pique.


Cut

Måden hvorpå diamanten slibes, er alfa og omega for, at få det smukkeste frem i stenen. Dette punkt er det eneste mennesket kan påvirke for at fremstille en smuk diamant. Alt andet er overladt til naturen. Diamanten kan slibes på mange måder, mest populært er brillantslibningen, i en flot rund form. Hos Fredberg har du også mulighed for at finde de smukke firkantede Princess Cut diamanter, eller elegante rektangulære Baguette diamanter.Design

Hos Fredberg har vi Danmarks største udvalg af vielsesringe i mange forskellige designs. Vi har et bredt udvalg af designere, der alle har givet deres touch på mange af de smukke ringe. Du har også selv mulighed for at sætte dig helt eget præg på vielsesringene i form af metaller, overflader og diamantdesigns.


 


Facebook

Like os på Facebook og følg med i nyheder, konkurrencer og opdateringer. Del meget gerne fotos fra jeres bryllup og jeres smukke ringe.

 

Forlovelse

At blive forlovet er et løfte til hinanden om at indgå et langt og lykkeligt ægteskab.   De gamle traditioner peger på, at herren skal fri til sin udkårne med en smuk forlovelsesring som et tegn på hans kærlighed.  Hvad med at vælge en smuk, klassisk Sölitare ring, eller et flot par ringe I sammen kan bære?

I dag vælger flere og flere par at forlove sig i en fælles beslutning og på den måde sammen tage en beslutning for hvilke ringe de vælger som værende tegnet på deres kærlighed for hinanden.

 

 

 

Guld

Guld er det mest klassiske metal inden for vielsesringe. Men vidste du at guld kan laves i mange farver, lige fra hvid til rosa? Den mest udbredte guldfarve vi kender, kaldes i Danmark for rødguld eller alm. guld, og ses i en stor del af vores vielsesring kollektion.

Guld har igennem mange tusinde år været det mest eftertragtede ædelmetal. Rent symbolsk er guld også kaldet solens metal og symboliserer evigheden, erkendelse og troskab samt overjordisk storhed, rigdom og velstand.

Guldringene i vores kollektion fås ofte i flere forskellige karat.


24 karat

100 % rent guld er uegnet til smykker da det er et meget blødt metal, der let lader sig ridse og forme. Guld i sin reneste form er så smidigt at blot 10 gram guld kan strækkes til 3,5 m2.


18 karat

Er en legering med 750 ‰ rent guld. De resterende dele kan være kobber, sølv, palladium eller andre metaller, alt afhængig af hvilken farve man ønsker guldet. På grund af den høje karat er guldet meget værdifuldt og priserne på smykker i 18 karat er derfor forholdsvis høje. Vi har ingen priser på 18 karat smykker i webshoppen, men alle guldringene kan fremstilles i 18 karat. Såfremt I ønsker Jeres ringe i 18 karat, står vi altid klar til at finde priserne på disse til Jer. Ringe i 18 karat stemples 750. 


14 karat

Er en legering med 585 ‰ rent guld. De resterende dele kan være kobber, sølv, palladium eller andre metaller, alt afhængig af hvilken farve man ønsker guldet. Guld af 14 karat er den mest slidstærke legering inden for guldsmykker. Det holder sig flot i farven og er ikke helt så modtagelig for ridser og skrammer som andre legeringer. Af samme grund har 14 karat i mange år været det mest brugte inden for smykkefremstilling. Ringe i 14 karat stemples 585.


8 karat

Er en legering med 333 ‰ rent guld. De resterende dele kan være kobber, sølv, palladium eller andre metaller, alt afhængig af hvilken farve man ønsker guldet. 8 karat er det billigste guld at fremstille vielsesringe og smykker af, da det har det laveste indhold af guld. Der er risiko for at 8 karat kan anløbe, altså danne misfarvninger. Det skyldes, at den store andel af andre metaller i legeringen reagerer med omgivelserne. Ofte ser man med tiden, at en 8 karat ring får et mere rødligt udseende på grund af indholdet af kobber. Ringe i 8 karat stemples 333.

 

Gravering

En personlig kærlighedsbesked eller blot jeres navne? Der er mange muligheder når det kommer til indgravering i ringene. Mange vælger at få indgraveret hinandens navne samt vielsesdatoen. Det kan også lade sig gøre at skrive: ’Jeg elsker dig’, eller ’For evigt din, for evigt min’ kun fantasien sætter grænser. Måske har I et kælenavn for hinanden, eller sætter pris på en strofe fra Jeres sang? Ud over tekst er det ligeledes muligt at få indgraveret et lille symbol i form af for eksempel et hjerte eller et evighedstegn. Vær opmærksom på at der oftest kun kan graveres et max antal tegn.

Nogle ringe kan også graveres udvendigt. Dog skal i være opmærksom på at dette med tiden bliver slidt af, og derfor ikke er lige så holdbar som en indvendig gravering. Kontakt os hvis der er en speciel model, I ønsker med en udvendig gravering. 
Hvilken hånd?

Der er mange traditioner og meninger forbundet med hvilken hånd der tilhører enten en vielsesring eller en forlovelsesring. Den mest romantiske begrundelse for, at forlovelsesringen skal på venstre hånd skyldes troen på, at kærlighedens åre går fra hjertet til venstre ringfingerspids. Den højre hånd bruger man til at aflægge troskabsløftet i kirken med, og derfor placeres vielsesringen ofte her.

Dog anbefaler vi hos Fredberg, at I mærker jer frem til hvilken hånd der passer jer bedst. Er man for eksempel en hårdtarbejdende håndværker, som er venstrehåndet, vil det være en fordel at sætte ringen på sin højre, idet man på denne måde skåner ringen. Det kan også være at ringen simpelthen bare klæder den anden hånd bedre? –Valget er helt Jeres!

 

Hvidguld

Hvidguld er i sin tid blevet skabt på baggrund af den store efterspørgsel på platin. Metallet har en kold tone med en gråhvid farve. For at opnå denne farve af guld, legeres det med palladium og sølv. På den måde bliver guldet affarvet og den smukke hvidlige farve vil træde frem. Hvidguld er særdeles egnet til personer som sætter pris på guldets gode egenskaber, men som ligger vægt på hvidguldets smukke farve. Ofte vælger man at rhodinere hvidguld med ædelmetallet rhodium, for at give smykket en endnu lysere farve.


 


Individualitet

Har I et bestemt ønske til hvordan netop Jeres ringe skal se ud, og kan I ikke finde et par der matcher? Hos Fredberg har vi mulighed for at tilpasse langt de fleste ringe så de passer til Jeres individuelle behov. Det kan være at I ønsker en anderledes farvekombination, tilføjelse af sten, eller måske en helt anden profil. Kontakt os hvis I har nogle helt specifikke ønsker.


Instagram

Følg os på Instragram; Fredberg_Jewelry for spændende nyheder og et kig bag facaden hos Fredberg. Vi opdaterer løbende med spændende nyheder, stemningsbilleder og konkurrencer.

 Jubilæum

Vi kender alle sammen traditionerne for at holde fest, når et brudepar har været gift i mange år, og runder de traditionelle jubilæumsdage. Ved kobberbrylluppet efter 12½ år er der tradition for at venner og familie samles til morgenbord og overrasker brudeparret med en halv æresport. Ved sølvbrylluppet efter 25 års ægteskab, fejres parret med sang og et dejligt samvær med venner og familie, og til guldbryllup, efter 50 års ægteskab, fejres bryllupsparret med sang og hornmusik, morgenbord og en dejlig fest for at ære alle de lykkelige år.


Men viste I, at den allerførste bryllupsdag hedder Papirbryllup? Eller at når man har været gift i hele 60 år hedder det et diamantbryllup og at parret på denne specielle dag, får en hilsen fra regenten?


   1 år Papirbryllup

   2 år Bomuldsbryllup

   3 år Læderbryllup

   4 år Blomsterbryllup

   5 år Træbryllup

   6 år Sukkerbryllup

   7 år Uldbryllup

   8 år Bronzebryllup

   9 år Pilebryllup

   10 år Tinbryllup

   11 år Stålbryllup

   12 år Silkebryllup

   12 ½ år Kobberbryllup

   13 år Kniplingebryllup

   14 år Elfenbensbryllup

   15 år Krystalbryllup

   16 år Månebryllup

   17 år Ametystbryllup

   18 år Margueritebryllup

   19 år Granatbryllup

   20 år Porcelænsbryllup

   21 år Turkisbryllup

   22 år Alliancebryllup

   23 år Tulipanbryllup


  

   24 år Karatbryllup

   25 år Sølvbryllup

   30 år Perlebryllup

   35 år Koralbryllup

   40 år Rubinbryllup

   45 år Safirbryllup

   50 år Guldbryllup

   55 år Smaragdbryllup

   60 år Diamantbryllup

   65 år Krondiamantbryllup

   70 år Jernbryllup

   75 år Atombryllup

 


 


Karat

Se venligst afsnittet om Guld for nærmere uddybelse.

 

Kvalitet

Hos Fredberg går vi meget op i at vores produkter altid er af god kvalitet. Vi vælger vores leverandører med omhu og stiller store krav til, at produkterne lever op til vores forventninger. Alle vores ringe er stemplet i overensstemmelse med Ædelmetalkontrollens krav samt den danske lovgivning. Ligeledes er alle vore metaller nikkelsikre. 

 

Klassiske ringe

De klassiske ringe vil altid have en eviggyldig skønhed og elegance, som til enhver tid er moderne. Glatte polerede ringe vil altid være smukke selvom trenden skifter. Hos Fredberg har vi et meget bredt udvalg af klassiske ringe, og endda også vores helt eget design- TF. Disse er oven i købet Danmarks billigste klassiske ringe!

 

 

 


Legering

Legering er et andet ord for blanding. For at opnå de stærkeste metaller til smykkebrug, er det nødvendigt at blande ædelmetallerne på kryds og tværs. Guld i sin reneste form er så blødt, at det let kan bøjes og derfor ikke anvendes til smykker. Men blander man andre metaller og ædelmetaller i, opnår man en større hårdhed, andre farvekombinationer og forskellige priser.


 


Morgengave

På morgenen efter brylluppet er der tradition for at give hinanden en morgengave. Morgengaven er en tradition, som er blevet praktiseret i umindelige tider. Førhen var det kun bruden, der fik en morgengave, som en slags supplerende medgift – som regel en forhåndsaftalt pengesum. Dernæst udviklede morgengaver sig til at bruden skulle modtage en morgengave som tak for, at hun havde skænket sit dyreste eje, jomfrudommen, bort.

I dag er betydningen af morgengaver dog helt anderledes. Brudeparret giver hinanden gaver morgenen efter brylluppet for at fejre deres ægteskab.

Diamanter forgår aldrig, og er derfor en fantastisk gaveidé til din kommende hustru. Et par flotte klassiske ørestikker, en funklende diamantring eller måske et ur med et utal af muligheder?

Til din kommende mand kunne en guldbarre være et fantastisk symbol på din kærlighed.  Det kunne også være en personlig gave i form af en graveret lommelærke? – med en hilsen fra dig. Et ur kunne også være det helt store hit! www.christina-collect-club.dk www.fredberg.dk


Mellemguld

Guld findes i mange forskellige farvevariationer. Mellemguld er blot en af disse, og farven er en tone imellem almindelig guld og rosaguld - Heraf navnet mellem. Men kært barn har mange navne: mellemguld eller også navnet abrikosguld. Farven er gylden som guld, men med en varm glød fra rosaguld. I vores kollektion af vielsesringe finder du ringe lavet i rent mellemguld, men også i kombinationer med sølv, palladium og hvidguld.


 

 


Overflader

Mange af vores ringe har forskellige typer af overflader for at give struktur og opnå et flot design. Disse overflader vil med tiden blive slidt ned. Det er vigtigt at vide, at uanset hvilket metal du køber, får ringen ridser fra første dag, du har den på. Alt hvad du berører med ringen ridser ringen. Det kan være dørhåndtag, værktøj, køkkenredskaber og lignende. Det er med ædle metaller som med kærligheden - det kan holde evigt, men kan hen af vejen få skrammer.


Vælger man en fin sandblæst ring, skal man forvente, at man i denne hurtigere vil ane ridser end i blankpolerede ringe. Det skyldes at ridser fremstår som små blanke snit, og i en mat overflade, vil disse snit stå tydeligere frem end på en blank ring. Vælger man en ring med en matteret eller struktureret overflade, kan man altid få disse overflader renoveret når de med tiden bliver slidte. Generelt gælder det, at glatte ringe holder sig bedre på længere sigt end matte ringe.


Selvom de forskellige overflader med tiden vil blive slidte, giver strukturer et flot og specielt udtryk til ringene. Et miks af de forskellige typer giver et livligt design til ringene, og en mat ring får ofte diamanter til at fremstå skarpere. En struktureret overflade kan give et mere råt udtryk samtidig med at man kan opnå et eksklusivt udtryk.

 

 


Prøvesæt

Er I, i tvivl om størrelserne og designet på ringene? Hos Fredberg tilbyder vi, at I kan leje en udstillingsmodel af vores vielsesringe, som vil blive tilsendt sammen med et passende ringmål.  I denne prøveboks vil I også finde en vedlagt guide til, hvordan I selv kan måle størrelserne. Hvis I er i tvivl om størrelserne, eller har spørgsmål til de forskellige designs, står vi altid til rådighed til at hjælpe jer.  I betaler blot et mindre depositum for leje som bliver refunderet ved returnering.

Palladium

Inden for de seneste år er man begyndt at se flere og flere smykker produceret i palladium. Metallet er meget eftertragtet, idet det i sin grundform er i familie med platin og deler derfor mange af de gode egenskaber.


Palladium har en hvidlig nuance med et gråligt skær og er derfor et rigtig godt alternativ til enten platin eller hvidguld. Vielsesringene i vores kollektioner er enten produceret med 50 %, 58,5 % eller 95 % rent palladium hvoraf de resterende procenter er Wolfram og sølv. Palladium er et meget slidstærkt metal og priserne ligger på niveau med 8 karat guld. Vidste du at palladium anvendes som et legeringsmetal? - metallet har den egenskab, at det kan affarve guld og derfor er kilden til at skabe hvidguld.

Palladium 585 og 500 er noget mørkere i udtrykket end palladium 950..

 

Pleje

Smykker og specielt vielsesringe bliver dagligt udsat for slid og snavs. For at bevare sine ringe smukke i mange år er der nogle ting, man skal være opmærksom på. Det er altid en god idé at tage sine ringe af når man går i bad og når man vasker hænder. Ligeledes er det en god ide at tage sine smykker af når man sover eller når man dyrker motion. Der samler sig meget snavs og bakterier under ringen, så derfor er det en god idé at vaske disse ofte, gerne i smykkerens. Med tiden vil smykkerne også blive ridset, så derfor kan det være nødvendigt at få sine ringe poleret eller matteret igen. Alle ringe, uanset materiale eller overflade er modtagelige for ridser.

 

Platin

Platin er det mest kostbare og eksklusive ædelmetal, der findes i verden. Det er meget eftertragtet inden for smykkeverdenen idet platin er meget stærkt, smidigt og særdeles velegnet til at designe smykker i. Platin er et gråhvidt og sølvskinnende metal som ofte anvendes i næsten ren form. Vielsesringene i vores kollektion er produceret i 95 % ren platin hvoraf de resterende 5 % er et metal kaldet Wolfram. Dette metal legeres i platinet for at opnå et smykke med en høj slidstyrke.

 

Profil

Faconen, også kaldet profilen, giver alle ringene hver deres udtryk. I kan finde flotte firkantede ringe med et unikt design, eller smukke afrundede ringe som smelter sammen med jeres hånd.


 Bortset fra udtrykket spiller profilen også en rolle når det kommer til om ringen er behageligt at have på, og hvor let den er af at tage af og på. Jo mere afrundet en ring er, jo lettere smutter den over knoen, hvorimod en meget flad ring kan føles skarpere.  I vores kollektion finder du alt fra afrundede ringe til ringe med kant.

Profilen spiller også en rolle med hensyn til valg af ringstørrelser. Se mere om dette emne under kategorien ’Størrelser’.

 

Prisgaranti

Hos Fredberg har vi Danmarks billigste ringe - det er en garanti! Vi giver 100 % prisgaranti på alle vores vielses og forlovelsesringe. Finder du ringene i en anden dansk butik, som er billigere end vore priser, matcher vi.


Prisgarantien gælder også på varer købt vores fysiske butik Fredberg og varer købt på www.fredberg.dk. Såfremt vi inden for 14 dage efter dit køb i vores shops, sænker vore priser, udbetaler vi differencen til dig.  Ligeledes gælder det, hvis du allerede har købt en vare hos os, og efterfølgende finder varen til en lavere pris hos en anden dansk butik. Læs vilkår for Prisgaranti under vores handelsbetingelser.

 

 


Ringmål

Hos Fredberg kan I leje et ringmål mod et depositum. På denne måde kan I i ro og mag sidde hjemme og prøve forskellige størrelser. Det er vigtigt at ringmålene har samme bredde som de ringe I har udvalgt. Det er derfor kun muligt at bestille ringmålene direkte på siden med det par vielsesringe I er interesseret i. Vores dygtige personale udvælger derefter det helt rigtige mål til Jer, alt efter hvilket design af vielsesringe I ønsker. Ring til os hvis I er i tvivl og vi hjælper altid med vejledningI betaler blot et mindre depositum for leje, som bliver refunderet ved returnering.

 

Rosaguld

Denne meget rødlige guldfarve er de seneste år kommet meget frem inden for design af smykker. For at opnå den rosa farve legerer man guldet med et stort indhold af kobber. Man anvender ofte rosaguld i kombination med andre metaller for at opnå nogle smukke designs. Rosaguld er smukt i kombination med hvidguld og råt i kombination med titanium. I vores kollektioner af vielsesringe kan I finde et utal af ringe hvor rosaguld indgår.

 

Rødguld

Denne farve er den mest anvendte inden for vielsesringe, og er den farve som kommer tættest på guld i sin reneste form. Se gerne afsnittet ’Guld’ for mere information.
Slitage

Det er vigtigt at vide, at uanset hvilket metal du køber, får ringen ridser fra første dag, du har den på. Alt hvad du berører med ringen ridser ringen. Det kan være dørhåndtag, værktøj, køkkenredskaber og lignende. Det er med ædle metaller som med kærligheden - det kan holde evigt, men kan hen af vejen få skrammer. Heldigvis kan man altid få shinet sin vielsesring op igen ved at få denne poleret eller opfrisket i overfladen.


Sølv

Sølv er det mest prisvenlige ædelmetal der findes, og hos Fredberg har vi et bredt udvalg af smukke sølvringe. Ædelmetallet sølv er forholdsvist blødt, og dermed mere modtagelige over for ridser og skrammer. Man kan opleve at sølv med tiden oxiderer og bliver sort, men ved dagligt brug og slid vil man kunne holde oxideringen nede. Det anbefales ikke til håndværkere eller personer der bruger hænderne meget i hverdagen. I vores kollektion er vielsesringene i sølv produceret af 925 sølv.

 

Solitäre

I en solitäre ring er diamanten i fokus. Denne klassiske ring bærer blot én sten – den smukke funklede diamant. Disse ringe er smukke og perfekte som ringen du kan fri med, ringen i skal forloves med eller ringen du vil forkæle din udkårne med, valget er dit! Hos Fredberg har vi et bredt udvalg af solitäre ringe, alle med hvert deres udtryk. Fra små fine ringe, til robuste og rå. Udvalget spænder over metaller fra guld og sølv til sten fra diamanter i forskellige kvaliteter til zirkonia.

 

Stål

Stål er de seneste år kommet meget frem i smykkebranchen. Ikke mindst fordi materialet er forholdsvist billigt, med også fordi det er meget holdbart. I vores kollektion af vielses og forlovelsesringe finder du mange forskellige modeller af stålringe. Disse ringe kan eksempelvis være isat diamanter, eller kombineret med guld og titan.

 

Størrelser

For at finde den helt korrekte ringstørrelse er der flere ting I skal være opmærksomme på. Det er faktorer som ringens bredde, håndens facon og Jeres hænders temperatur.

Når I har fundet det ønskede design af vielsesringe, er det vigtigt at tage højde for ringens bredde. Jo bredere en ring er, jo større en størrelse skal man ofte have. Ligeledes gælder det hvis ringene har en meget flad indvendig profil. Dette skyldes at en flad ring ikke glider lige så let på fingeren som en afrundet.


Om sommeren er vores fingre varmere og derfor også mere hævede. Når I måler Jeres fingre, skal I tænke over, om I har meget kolde fingre og de derfor er små, eller om I har meget varme og hævede fingre og de derfor er større end normalt. Prøv gerne ringmålene på flere tidspunkter af døgnet.


Vi har alle sammen forskellige typer af hænder. Nogle har store led og tynde fingre hvor andre har små led med kraftige fingre - derfor sidder ringene forskelligt på vores hænder. For personer med store led gælder det om at finde en ring som forholdsvist let kan glide over og af leddet. Man kan opleve at når ringen er kommet over leddet vil den føles lidt stor på fingeren. For personer hvor fingeren er større end selve leddet gælder det om at finde en ring som ikke let smutter af, idet der ikke er et led til at holde ringen fast på fingeren.


Det er derfor vigtigt at I lejer et ringmål i den passende bredde, hvis I er i tvivl om størrelserne.  Det er vigtigt at pointere, at det kun er et korrekt ringmål, der giver den korrekte størrelse. Alt fra lineal, snor og centimetermål kan ikke anvendes.Kontakt os altid ved tvivl om hvordan du bedst muligt måler din størrelse.

 


Sideringe

Disse ringe er fantastiske til at puste nyt liv i en gammel vielsesring, eller helt give en ny klassisk ring et andet look. Sæt de mange flotte ringe ved siden af en klassisk ring og se den ændre udtryk. Uanset om du er til ringe med mange smukke sten, eller til helt klassiske sideringe med mønster finder du det hos os!

 

Smykker

Vidste du at vi hos Fredberg ikke bare er eksperter i vielsesringe, men også i ure, smykker og sølvvarer? Besøg www.christina-collect-club.dk, www.fredberg.dk eller www.christina-london.dk for masser af inspiration til ønsker og gavekøb. Måske det er her du finder morgengaven til din udkårne?
Traditioner

Traditionen med noget nyt, noget gammelt, noget lånt og noget blåt stammer oprindeligt fra England, hvor remsen lyder: ’’Something old, something new, somethingborrowed, somethingblue, and a silver sixpence in her shoe.’’  I Danmark er den sidste del med sølvmønten i skoen ikke helt så anvendt. Der er dog nogle, der klistrer en kobbermønt i svangen af brudeskoen som ifølge troen giver bruden velstand.


Noget nyt:De nye ting repræsenterer det, at bruden træder ind i et helt nyt liv og skal se fremad til resten af livet med hendes nye mand.


Noget gammelt:Ifølge traditionen skal bruden, på en eller anden måde, bære noget brugt. Det kan f.eks. være brudekjolen, der er gået i arv eller et smykke arvet af et familiemedlem. Det brugte repræsenterer, at bruden ikke må glemme sin fortid og alle de gode ting, hun har oplevet i løbet af sit liv frem til brylluppet.


Noget lånt: Det lånte repræsenterer, at bruden nu er en del af den nye familie. Mange brude låner noget af søstre, mødre eller gode veninder. Det vigtigste er at det lånte, lånes af en kvinde, der er lykkeligt gift. Man bør ifølge traditionen ikke låne af fraskilte kvinder, da dette betyder uheld.


Noget blåt: Det blå repræsenterer troskab og konstanthed i ægteskabet. Ifølge traditionen bærer bruden ofte et blåt strømpebånd, som symboliserer det blå. En anden tradition er, at bruden ud på aftenen i løbet af festen, skal vise strømpebåndet frem for gæsterne.

 

Titanium

Vidste du at titanium er et af de stærkeste naturligt forekommende metaller i verden? Det betyder dog ikke at dette metal ikke kan ridses. Titanium vejer kun ca. 40 % af hvad stål vejer. Metallet er meget velegnet til sart hud da det naturligt er antiallergisk. Idet titanium er så stærkt et metal, er det også vanskeligt, men muligt, at ændre i størrelserne såfremt man oplever at ens ring bliver for stor eller lille. Titanium anbefales specielt til håndværkere der dagligt udsætter sine ringe for slid. Selvom metallet er meget stærkt vil der dog altid komme ridser. Titanium er uundværligt i fly- og rumfartsindustrien.

 

Tungsten

Tungsten er det stærkeste og mest ridsefaste metal der anvendes til ringe i vores kollektioner. Idet tungsten er så stærkt kan det ikke ændres i størrelsen, ej heller ridses. Tungstens slidstyrke er dog på bekostning af en vis sprødhed som gør, at tungstensringe kan sprænge som krystal. Ringene kan smadres ved tab, stød eller et uheldigt fald. Der gives ingen garanti på brudte tungstensringe. 


Udvalg

Vidste du at vi hos Fredberg har over 3000 par vielsesringe – alle kan ses i vores butik! Vores udvalg af vielsesringe spænder bredt, alt fra klassiske guldringe, fine sølvringe og eksklusive platinringe.

 Vejledning

Når det kommer til at vælge de helt rigtigt ringe, vil der altid opstå en masse spørgsmål. Hvilket design skal vi vælge, hvilket metal er bedst? Hos Fredberg står vi altid klar til at hjælpe med de spørgsmål og ønsker I skulle have. I kan altid kontakte os via mail eller via telefon. Og husk – ingen spørgsmål vil blive ladt ubesvaret.

 

 


Zirkonia

Denne funklende sten er skabt på et laboratorium, for at efterligne en diamantens smukke udseende. Denne sten findes i en stor del af vores sølvringe. Dog skal man være opmærksom på at stenen ikke deler samme hårdhed, derfor kan man opleve at en zirkonia kan blive ridset.

 

 

 


Ædle metaller

Vidste du at mennesket har kendt til guld i over 6000 år? Siden oldtiden har ædelmetaller været værdsat både som handelsværdi men sandelig også til smykkefremstilling. Guld, sølv, platin, palladium og rhodium er alle er under betegnelsen er ædle metaller. Når et metal er ædelt betyder det at dette ikke forgår, at det er forholdsvis sjældent og at det er kostbart. Disse metaller findes frit i naturen primært i forskellige bjergarter. 

 

 


Ønskeliste

Vidste du at man her på siden kan gemme ringene, på Jeres helt egen ønskeliste? Skriv Jeres kommentarer og tanker til de forskellige modeller, del med venner og familie og vend tilbage til ringene på et senere tidspunkt.